
Pileća prsa punjena mozzarellom i pesto umakom
Porcija: 4 osobe / Vrijeme pripreme: 30-ak minuta / Ukupni trošak: 30-40 kn
Potrebni sastojci
- pileća prsa
- 4-5 rajčica
- Pesto umak (kupovni ili domaći)
- 30 grama mozzarella sira
- maslinovo ulje
- sol, papar
Tijek pripreme
1.KORAK: Horizontalno izrežite pileća prsa, ali ne do kraja. Ostavite jedan dio neizrezan tako da prsa možete rastvoriti kao knjigu. Potom s unutarnje strane razmažite pesto umak, dodajte izrezane rajčice te mozzarella sir. Po želji dodajte malo listova špinata ili nekog drugog povrća. Nakon što se dodali sve željene sastojke preklopite prsa te ih prikvačite sa čačkalicama kako se nebi rastvorile tokom pečenja.
2.KORAK: Stavite prsa u tavu, te ih pospite s maslinovim uljem, posolite i začinite s paprom. Na briznu pripržite prsa s jedne i druge strane, te ih nakon toga pecite 8 do 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
3.KORAK: Prsa poslužite s majonezom ili grčkim jogurtom. Dobar tek!