
Hrenovke u krumpirovu tijestu
HRENOVKE U KRUMPIROVOM TIJESTU
Porcija za 3 osobe| Priprema cca 15 min| sveukupno vrijeme pripreme 30min.| Cijena pripreme cca 20kn
STEP ONE – Krumpirovo tijesto
- U vruću vodu dodajte prstohvat soli i dodajte 3 u sitno narezana krumpira.
- U drugi lonac stavite vodu i skuhajte hrenovke.
- Nakon sto se krumpiri skuhaju tj. postanu mekani, procijedite ih i zgnječite gnječalicom ili viljuškom (smjesa treba ličiti na pire)
- U vruće krumpire dodajte brašna dok struktura ne počne ličiti na tijesto (ne smije biti ljepljivo)
STEP TWO
Izvadite hrenovke iz vode
- Stavite brašna na dasku ili površinu na kojoj pripremate obrok.
- Izdvojite dio tijesta na brašnastu površinu te ga spljoštite valjkom ili rukom i okrenite par put u brašnu.
- U valjano tijesto dodajte hrenovku te ju omotajte tijestom. (možete dodati i sir ispod hrenovke)
- Oblikujte ju rukama te odrežite visak smjese nožem. (ne smije biti previše tijesta oko hrenovke)
- Ponovite postupak onoliko puta koliko je potrebno ovisno o broju skuhanih hrenovki.
STEP 3
- Zagrijte ulje na tavi te u vruće ulje dodajte hrenovke u tijestu.
- Pecite ih uz okretanje (na sve 4 strane) dok ne poprime zlatno smeđu boju.
*Hint – pazite da ne zagore i ne zaboravite okretat
*Hint- Poslužite uz ajvar i zelenu salatu
Popis za kupnju:
- Krumpiri (cijena ovisno o vrsti i kolicini)
- Hrenovke (preporuka woody – cca 10kn pack)
- Brasno (cca 5kn )
*Hint-navedene artikle mozete pronaci u Konzum
u